Roermond City Swim: Goede doelen 2019 zijn bekend

Foto: Roermond City Swim
040211RH – In 2019… zwemmen in Roer en Maas voor twee nieuwe goede doelen: Stichting Vrienden van Laurentius voor een vrouwvriendelijke mammografie en de Maarten van der Weijden Foundation voor kankeronderzoek.

Tijdens een drukbezochte en sfeervolle bijeenkomst in Laurentius Ziekenhuis Roermond zijn de plannen voor deze derde editie van het evenement onthuld en is het startschot gegeven voor de inschrijving.

Dit jaar wil de organisatie het evenement toegankelijk maken voor iedereen. De inschrijfgelden voor deelname zijn verlaagd om meer mensen de kans te bieden om mee te doen en het programma ter voorbereiding op het evenement wordt uitgebreid.

Unieke samenwerking Maarten van der Weijden Foundation en Roermond City Swim

De Maarten van der Weijden Foundation en Roermond City Swim gaan de samenwerking aan om gezamenlijk geld in te zamelen voor onderzoek naar (de behandeling van) kanker. Beide organisaties passen qua ambities en doelen uitstekend bij elkaar. In het voorjaar organiseren we een verkiezing om uit de longlist van kanker-gerelateerde onderzoeken één onderzoek te kiezen waarvoor de ‘Roermondse’ zwemmers zich gaan inzetten.

Geld inzamelen voor vrouwvriendelijke mammografie Laurentius Ziekenhuis

Lokaal kiezen we dit jaar voor de Stichting Vrienden van Laurentius. Deze stichting werft de gelden waarmee projecten mogelijk worden gemaakt die gericht zijn op het bieden van extra zorg en comfort aan de patiënten en bezoekers van het Laurentius Ziekenhuis. De zwemmers zamelen geld in waarmee een meer vrouwvriendelijk en minder pijnlijk borstonderzoek mogelijk wordt gemaakt. Jaarlijks worden in het Laurentius Ziekenhuis ruim 5.000 mammografie onderzoeken verricht.

Goede doelen en evenement vormen goede match

De goede doelen passen uitermate goed bij de ambities van Roermond City Swim. Léon Op de Coul, voorzitter van Roermond City Swim, is verheugd over de samenwerking met de nieuwe goede doelen: “Wij zijn erg blij met deze nieuwe goede doelen. Met name de combinatie van een concreet en lokaal goed doel met een nationale topper als Maarten van der Weijden die met zijn Foundation een groot publiek aanspreekt. Bovendien kunnen we via zijn organisatie ook Roermond City Swim weer een stuk meer bekendheid geven.”

Maarten van der Weijden ziet in Roermond City Swim ook een goede samenwerkingspartner. Maarten van der Weijden hierover: “Ik vind het fantastisch dat Roermond City Swim voor mijn foundation geld gaat inzamelen dit jaar en dat het geld dan ook op precies dezelfde wijze besteed gaat worden.“

Math de Ponti, voorzitter Vrienden van Laurentius: “De deelnemers aan Roermond City Swim zwemmen dit jaar mede voor het doel om het maken van een borstfoto vrouwvriendelijker te laten verlopen. Een borstfoto wordt gemaakt om eventuele afwijkingen in de borst op de sporen. Door toepassing van het SmartCurve Breast Stabilization System kan ervoor worden gezorgd dat het maken van zo’n borstfoto minder pijnlijk wordt. De stichting Vrienden van Laurentius dankt de organisatie van de Roermond City Swim voor de keuze van dit project en wenst alle zwemmers en vrijwilligers veel succes en plezier!”

Stichting Vrienden voor Laurentius, een vrouwvriendelijke mammografie

Vanaf hun 50-jarige leeftijd worden vrouwen jaarlijks onderzocht op borstkanker. Een heel belangrijk onderzoek met de bedoeling om borstkanker in een vroegtijdig stadium te ontdekken. De huidige methode hiervoor is helaas voor veel vrouwen vervelend en pijnlijk. En er is een vrouwvriendelijke variant beschikbaar. De kwaliteit van de mammografie is net zo hoog en 9 van de 10 vrouwen ervaart veel minder pijn.

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond wil graag dit nieuwe apparaat aanschaffen en heeft daarvoor € 19.000 nodig.

Lees meer op de website van Stichting Vrienden van Laurentius.

De Maarten van der Weijden Foundation, kankeronderzoek

Maarten van der Weijden is een open water zwemmer. De meeste van ons kennen hem waarschijnlijk wel. Nederlands-, Wereld én Olympisch kampioen. In 2001 kreeg hij acute lymfatische leukemie en hij werd hiervoor succesvol behandeld met chemokuren en een stamceltransplantatie. Na 4 jaar werd hij volledig genezen verklaard en is hij zich gaan inzetten voor de strijd tegen kanker. Bijna op de dag af 10 jaar na zijn gouden race in Beijing, zwom hij in 2018 de Elfstedentocht om geld in te zamelen voor KWF. Een parcours van 200 km. Uiteindelijk is het hem gelukt om maar liefst 5 miljoen aan donaties op te halen.

Lees meer op de website van de Maarten van der Weijden Foundation.

Bron: Roermond City Swim

Cookieinstellingen