Met een klein gebaar kun je veel betekenen …

Foto:

Marieke Raijmakers – Coördinator Buurtgezinnen.nl Gemeente Beesel: De missie van de Stichting Buurtgezinnen.nl is: bevorderen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien in hun eigen gezin en voorkomen dat kinderen uit huis worden geplaatst. In verschillende gemeenten in Nederland is deze stichting actief waaronder in Beesel. Marieke Raijmakers treedt in deze gemeente op als coördinator en brengt vraag- en steungezinnen bij elkaar.

 Kun je uitleggen wat Buurtgezinnen.nl inhoudt?

Bij Buurtgezinnen.nl koppelen we vraaggezinnen – gezinnen die overbelast zijn- aan zogenaamde steungezinnen. Die overbelasting kan allerlei oorzaken hebben; een ouder die ziek is, een kind dat extra aandacht nodig heeft, een taalachterstand, noem maar op. Niet ieder gezin heeft een uitgebreid netwerk om zich heen om op terug te vallen. Een steungezin in de buurt stelt zijn hart en huis open om wat verlichting te geven en het netwerk van zo’n gezin te vergroten. Wat ik mooi vind aan Buurtgezinnen.nl is dat mensen elkaar helpen vanuit een warm hart. Met een klein gebaar kan je veel betekenen voor de ander.

Wie is Marijke Raijmakers?

Ik ben trotse moeder van een dochter van vier en woon samen met mijn partner in Roermond. Als kind riep ik al dat ik juf wilde worden en die droom is uitgekomen. Vanaf mijn opleiding aan de Pabo heb ik me altijd ingezet voor het kind dat nét iets extra’s nodig heeft. Of dat nu leerproblemen of gedragsproblemen betreft. Ik heb daarnaast veel kennis van remedial teaching, autisme, gedragsproblemen en dyslexie opgedaan. In mijn vrije tijd bak en kook ik graag. Ik vind het ook heel leuk dat met mijn dochter te doen. Ik doe aan sport en spreek graag met familie en vrienden af.

Wat spreekt je aan in Buurtgezinnen.nl?

Ook mijn gezin en ik hebben in een bepaalde periode veelvuldig gebruik moeten maken van ons netwerk. Pas toen beseften wij hoe fijn en belangrijk het is om mensen om je heen te hebben die je kunnen helpen. Wij prijzen ons gelukkig met de mensen om ons heen en de kansen die het leven ons biedt. Maar we beseffen ook dat er gezinnen zijn, die dit niet (altijd) hebben. Toen Buurtgezinnen.nl op ons pad kwam, besloten we ons daarom aan te melden als steungezin. Door mijn werk zag ik dat er veel problemen in een gezin kunnen spelen en vroeg ik me af of er niet meer mogelijk was dan de reguliere hulpverlening kon bieden. Als moeder weet ik hoe belangrijk het is dat je kind zich veilig voelt. Waar dan ook. Ik vind het geweldig dat ik nu als coördinator in Beesel hier een steentje aan bij mag dragen en mensen mag verbinden om zo samen ervoor te zorgen dat een kind zich kan ontwikkelen in een veilige omgeving.

Kijk voor meer informatie over het werk van Marieke op Buurtgezinnen.nl.

'

Reacties

article
15428
Marieke Raijmakers – Coördinator Buurtgezinnen.nl Gemeente Beesel: De missie van de Stichting Buurtgezinnen.nl is: bevorderen dat
https://beesel.nieuws.nl/gemeente/15428/met-een-klein-gebaar-kun-je-veel-betekenen/
2019-01-12T12:10:49+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/31/2019/01/12120825/A4-poster-gezinnen-gezocht-2016-voor-als-niet-alles-op-rolletjes-loopt-1-e1547291355463.jpg
Gemeente, Nieuws